Брнабићева са Танином: Спорост приштинских власти у истрази

Ана Брнабић је оценила да је општа безбедносна ситуација на Косову и Метохији веома озбиљна и осетљива након убиства Ивановића и изразила незадовољство због немогућности да државни органи Србије учествују у истрази, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Шеф Унмика рекао је да верује да ће истражне власти у Приштини бити ефикасније у расветљавању злочина и изразио уверење да су све међународне агенције на терену спремне да подрже власти како би помогле у хапшењу одговорних за овај трагичан догађај.

Танин који је са Брнабићевом разговарао у оквиру његове посете Београду пред предстојећу седницу Савета безбедности УН о Косову и Метохији, подвукао је важност нормализације односа кроз наставак дијалога Београда и Приштине и имплементацију договорених споразума.

Председница Владе оценила је да је Београд спреман за наставак дијалога са Приштином.

Подсетила је да је Србија заузела одговоран приступ имплементацији споразума, али да друга страна није уложила подједнаке напоре, поготово када је реч о успостављању Заједнице српских општина.

Брнабићева је истакла да је за Србију веома важно да седнице Савета Безбедности УН о Косову буду јавне, као и да се настави њихова актуелна динамика.

На састанку је указано на значај даљег несмањеног присуства и деловања Унмика, ради стварања услова за нормалан и достојанствен живот на Косову и Метохији.

Detaljnije