AKC GNEZDO: Bibliobus i “Musical Manifesto”

Udruženje Krokodil iz Beograda održaće 30. avgusta jednodnevni omladinski program AKC Gnezdo u sklopu programa Mobilne biblioteke – Bibliobusa.

Bibliobus predstavlja multimedijalnu, višejezičnu moblinu biblioteku- kombi, opremljen bibliotekom sa knjigama, mobilijarom koji uključuje pet stolova i 20 stolica, zvučnike, projektor, tablete, a predstvlja važnu aktivnost u okviru regionalnog projekta READ koji je podržan od EU, a koji uključuje saradnju šest organizacija iz regiona. Sadržaji biblioteke namenjeni su za korišćenje različitim uzrastima, od najmlađe dece do odraslih korisnika.

U okviru gostovanja Bibliobusa biće organizovano predstavljanje pesnika Siniše Gavrića kome je na 55. festivalu kulture mladih Srbije u Knjaževcu „Timočka lira”, dodeljena nagrada Radio Beograda 2 i Festivala za pesmu „Potraga”. On je rodjen 1987. godine u Sarajevu, osnovnu i srednju školu završio je u Kruševcu, a diplomirao i masterirao na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Deo aktivnosti biće i razmena knjiga kao i čitanje poezije mladih kruševačkih pesnika.

Iste večeri, 30. avgusta sa početkom u 20 sati u AKC Gnezdo nastupaju muzičari iz Brazila “Musical Manifesto”. Formiran 2013. godine od strane Nikoli i Parme, duo Instrumental Musical Manifesto je nastao sa ciljem da razume muziku kao oblik izražavanja svojstven svakoj kulturi, i, naravno, svima i svakome.
Njihove prezentacije su počele u gradu Piracicaba, kako na društveno-obrazovnim događajima u školama, tako i na manifestacijama koje je promovisao Sesc, kao što je „Rio das Artes“ 2016. U maju iste godine, duo je krenuo na intenzivno putovanje, pokrenuvši projekat pod nazivom „Udasis – Uma Jornada Musical“, gde su za nešto više od 4 godine bili u 20 zemalja i doživeli sjajnu muzičku razmenu kroz lokalna iskustva.
Tokom ovog putovanja, Musical Manifesto je nastupao na festivalima u Maroku, Tajlandu i Škotskoj, a nastupao je i u umetničkim kulturnim centrima u Portugalu i Nemačkoj.
Više o njima na sajtu: https://www.musicalmanifesto.com/Detaljnije