AKC GNEZDO: Izložba plesnog podkasta “Iz tela za telo”

U subotu, 3. decembra, u prostorijama Alternativnog kulturnog centra Gnezdo, sa početkom u 19 sati, biće otvorena izložba plesnog podkasta “Iz tela za telo”.

U pitanju je autorski projekat Isidore Poledice i Aleksandera Zaina u kojem se, kroz razgovor sa koleginicama i kolegama koji se bave različitim stilovima plesa, fokusiraju na teme povreda, ishrane, treninga, kao i različitih izazova sa kojima se susreću u toku profesionalne karijere. Projekat je nastao iz istoimene instalacije na prošlogodišnjem Kondenzu (Festival savremenog plesa u organizaciji Stanice). U okviru programa galerije u ’Gnezdu’ autori će postaviti pojedine delove materijala nastale u okviru instalacije i podkasta.

Želja je da se gledaocima pruži mogućnost da, pored materijala koji je svakako dostupan na platformama (YouTube, Mixcloud, SoundCloud) dobiju pristup idejama još većeg broja plesnih praksi i umetnika koji stvaraju u različitim plesnim strukturama.

Cilje izložbe je da se lokalna zajednica podstakne da istražuje ples ali i generalni odnos prema različitim telesnim/fizičkim praksama. U ovu svrhu autori će pripremiti kraći radioničarski program (plesna radionica, kao i Q&A/okrugli sto).

Izložba će biti otvorena do 17. decembra.

Projekat je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.Detaljnije