ZAVRŠENE SPORTSKE IGRE MLADIH: Srebro za fudbalerke, bronza za Nikolu Vranjanca

U Splitu je svečano zatvorena 26. sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Tokom prethodnih meseci gotovo 250.000 dečaka i devojčica učestvovalo je na više stotina turnira u sve tri zemlje učesnice Igara – Srbiji, Hrvatskoj i Bosni Hercegovini.

U Splitu je tokom završnice Sportskih igara mladih boravilo oko 280 učesnika iz Srbije. U timu Srbije iz Kruševca su bili Nikola Vranjanac, koji je osvojio bronzanu medalju u stonom tenisu, fudbalerke ŽFK Napretka koje su osvojile srebrnu medalju i Iskra Jugović koja se takmičila u atletici. Mlada ambasadorka Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Mina Kapor izjavila je:

Drago mi je što sam i ove godine u bila u Splitu i što sam opravdala prošlogodišnji uspeh i osvojila zlatnu medalju. Bilo mi je jako lepo, organizacija je bila odlična, sjajno smo se družili i uživali na plažama koje su prelepe. Imam i nove drugarice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Nadam se da ću i sa njima ostati u kontaktu, kao sa devojkama koje sam upoznala prošle godine. Volela bih da se i sledeće godine vidimo u Splitu.

Osnivač i predsednik Sportskih igara mladih Zdravko Marić i ovoga puta je istakao da su mu kada dođe završnica osećanja pomešana:

Žao mi je što smo stigli do kraja sezone, a opet sam srećan i ponosan na ono što Sportske igre mladih rade za decu iz sve tri zemlje. Puno mi je srce kad u razgovoru sa njima čujem da su stekli nove prijatelje, da žele ponovo doći u Split. Zato, kraj ove sezone za sve nas u timu znači da odmah moramo krenuti sa pripremom sledeće i da uz podršku Vlada sve tri zemlje i naših sponzora, deci regiona i dalje pružimo mogućnost da se druže, bave sportom i šire toleranciju i fair play.

Detaljnije